Ingredienser:
En stor rå kylling
2 – 3 ss olivenolje
halv sitron
3-4 ts oregano
2 ts salt
2-3 ts grovkvernet pepper
5-6 poteter skåret i kvarte båter
1 boks tomat
1 liten løk
1-2 fedd hvitløk
Tilberedning:
Del kyllingen i 6 (vinger, lår, bryst) legg den i en form smurt med olivenolje.
Pensle litt olje på kyllingen.
Legg potetbåter og løk skåret i båter rundt.
Hell over en boks tomat (hakkede eller hele tomater etter smak)
Dryss oregano, finskåret hvitløk og salt/pepper over.
Skvis sitron over til slutt (eller server sitronbåter ved siden av under servering)
La stå i 200 grader med aluminiumsfolie over 30 min. deretter ca. 30-45 min uten. midt i ovnen.
Denne retten trenger du bare servere brød til, f.eks. hvitløksbrød eller loff du baker selv med oregano og parmesan i deigen (ta en vanlig loffoppskrift og legg til krydder, formes som pariserloff og brytes ved bordet).