Ingredienser:
br>Ca 200 g hvetemel
(3 1/2 dl)
125-150 g smør eller margarin
2-3 ss vann
Fyll:
1/2 grillet kylling
2 ss olje eller smør
100 g fetasost
1/2 løk
3-4 tomater
1 krm rosmarin
3 egg
1 1/2 dl fløte
1/4 ts salt
1/2 krm pepper
Fremgangsmåte:
br>Ovnstemperatur: 200 grader
Steketid: ca 15 minutter + ca 30 minutter
Smuldre smør og mel i en vanlig bolle eller kjøkkenmaskin. Tilsett kaldt vann til en smidig deig. Sett deigen kjølig i minimum 30 minutter, trykk den deretter ut i en smurt paiform (ca 24 cm i diameter), eller kjevle den ut til en leiv og kle formen. Prikk deigen med en gaffel. Forstek paibunnen som anvist, til den er lysebrun.
Rens kyllingen for skinn og bein, og skjær kjøttet i terninger. Hakk løken og fres den i oljen ved middels varme. Skjær tomatene i terninger og legg dem også i pannen. Krydre med rosmarin, og kok uten lokk til mesteparten av væsken har kokt inn.
Hell løk- og tomatrøren i det forstekte paiskallet. Fordel kyllingen og fetaosten over. Visp sammen egg, fløte og krydder og hell den i paiformen. Stekes midt i ovnen som anvist. Server kald eller varm med en grønn salat.