Ingredienser:
1 rå kylling (spør i grill’disken’ om du kan få det, de har alltid)
ca. 6 poteter
ca. 3 løk
3-4 tomater
ca. 3 fedd hvitløk (smak deg frem)
1 dl olivenolje
1 sitron
oregano eller provence blanding
salt & pepper (helst nykvernet)
Du kan bruke rå eller grillet kylling, men rå er som regel best, men det er en pirkete jobb å dele den i munnfuller. Man kan evt. dele den i store biter med bein, ca. 6-8 stykker.
Tilberedning:
Varm ovnen til ca. 200 grader.
Smør en ildfast form med olivenolje
Gni kyllingbitene med en halv sitron
Legg kylling bitene i formen og smør de med olivenolje
Del løk og tomater i båter som danderes rundt
Finhakk hvitløk (eller legg halve fedd) hist og her
Skvis resten av sitronen over det hele
Krydre med oregano, salt og pepper
Drypp litt ekstra olivenolje over retten.
Settes i ovnen og stekes til den er ferdig (se i en kokebok hvor lenge.)