Ingredienser:
lammelår eller annen stek
3-4 ss god olivenolje
1 sitron
2-4 hvitløkbåter hakket i store biter
1-2 løk i båter
evt. en boks hakket tomat
6-7 poteter i båter
2-3 ts oregano eller rosmarin
salt & pepper
Tilberedning:
Mint saus (Baxters er god !) til bordet
Smør en ildfast form med olivenolje. Legg i låret. Pensle litt av olivenoljen på kjøttet. Stikk små biter av hvitløk i kjøttet. Skvis en sitron over det hele. Krydre med salt, nykvernet pepper og masse rosmarin eller oregano. Settes nederst i forvarmet ovn (se tidligere posting vedr. tid og temp !) Man kan evt legge sølvpapir over det hele til å begynne med, og helle 2-3 dl. vann i formen for fuktighet.
Etter en time (avh. av hvor lenge du skal steke dette) legges potet og løkbåter som på forhånd er krydret med oregano/salt/pepper/sitron i formen, rundt kjøttet. Hell over en boks tomat over grønnsakene, hell på litt olivenolje.
Serveres med mintsaus.