Ingredienser

2 ½ kg gresskar
7 ½ dl hønsebuljong
7 ½ dl melk
sukker
kvernet pepper
HARISSA:
100 g røde chilier, tørkede
6 hvitløkfedd
¾ dl salt
1 ¼ dl koriander, malt
¾ dl karve, malt
1 2/3 dl olivenolje

Tilberedning

Fjern skinn, frø og fibre fra gresskaret og skjær det i like store biter. La det småkoke uten lokk i en stor kjele sammen med buljong og melk i 15-20 minutter, til det er mørt.

Gresskarsuppen blandes til den er glatt. Krydre litt med sukker og pepper etter smak.

Bruk gummi- eller bomullshanser når du skal fjerne stilkene på chiliene til harissa. Del chiliene i to på langs og fjern frøene. Legg chiliene i bløt i varmt vann.

Kjør hvitløk, salt, koriander, karve og avrente røde chilier i en hurtigmikser samtidig som det tilsettes olivenolje litt etter litt, til det har blitt til en pasta.

Smak suppen til med harissa, og server resten i en skål ved siden av.