Ingredienser

2-3 asparges pr. person

½ fersk hvitløk pr. person

Olivenolje

Salt og pepper

Tilberedning

Kjøp store fine grønne asparges, som ikke har sprunget ut i «blomst» i tuppen, men som er fast og fine, og har frisk fin grønnfarge. Skjær av ca 1 cm på den nederste litt «grove» delen på aspargesen

Vend så aspargesen i olje, og krydre med salt og pepper. Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen fin farge, grilles totalt i ca 3-4 minutter, slik at den fremdeles er sprø og «crispy».

Kjøp fersk stor fin hvitløk. Del denne i to langs «ekvator», og gjør som med aspargesen – vend i olje, og krydre med salt og pepper.

Legg så hvitløken med snittflaten på grillen, på medium til svak varme, og la den ligge på i ca 15 minutter, til hvitløksbåtene er blitt møre og kan tykkes lett ut.

Både aspargesen og hvitløken serveres som de er, et godt og smakfullt tilbehør til alt av grillmat.