Ingredienser

125 g usaltet smør, delt i mindre biter
10 hermetiske halverte tomater, bløtlagt i 5 min i kokende vann, avrent
½ ts røde chilispon, om ønskelig

4 små hummerhaler
2 ss olivenolje
2 ss nypresset sitronsaft
nykvernet pepper

Tilberedning

Tilbered smøret først. Bland sammen smør, tomater og evt chilispon i en kjøkkenmaskin med metallkniv. Kjør til en glatt blanding. Eller bland alle ingrediensene sammen med en gaffel i en liten bolle. Skrap smøret over på plastfolie og form til en lang rull. Pakk den godt inn og sett den i kjøleskapet.

Kløv skallet på hummerhalene langsetter og fjern hinnen som dekker kjøttet. Lirk kjøttet i ett stykke ut av hver halehalvdel og skjær det i fire eller fem biter. Legg dem tilbake i skallet igjen i riktig rekkefølge.

Pisk olje og sitronsaft i en bolle og smak til med pepper. Pensle hummerkjøttet med blandingen, dekk dem til og la dem stå i kjøleskapet til de skal grilles.

Forvarm stekeovnsgrillen på høyeste trinn. Legg hummerhalene med kjøttet opp på en tykkbunnet grillpanne og smett den under grillelementet i ca 10 cm avstand fra varmekilden. Skru varmen ned og grill til hummerkjøttet begynner å bli brunt. Vend hummerhalene og grill dem med skallet opp i 3-4 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på hummerhalene. Vend halene enda en gang og grill til kjøttet så vidt er gjennomstekt. Det vil igjen avhenge av størrelsen på hummerhalene. Det er viktig at hummerkjøttet ikke grilles for lenge, da mister det den fine saftigheten og blir seigt. La det heller være lite stekt. Dekk da grillpannen med aluminiumsfolie og gi hummeren et kort opphold i en varm stekeovn før servering.

Legg hummerhalene på tallerkner. Skjær det avkjølte smøret i 8 skiver og legg én på hver halvdel. Sett tallerknene på bordet idet smøret begynner å smelte.