Ingredienser

4 laksefileter, skinn- og benfrie
1 ts salt
2 krm sitronpepper

Grønnsaker:
8 poteter (melne)
3 gulrøtter
1 ss rapsolje
1 ts salt
1 krm pepper
1 ts grillkrydder
1,5 ss flytende honning
150 g sukkererter

Rødløktsatsiki:
4 dl yoghurt naturell
1 liten rødløk
1 fedd hvitløk
2 krm salt
1/2 krm pepper

Tilberedning

Start med tsatsiki:
Sett et kaffefilter i en sil over en skål. Hell i yoghurten og la den renne av i romtemperatur ca 30 minutter.
Sett ovnen på 225 grader. Skrell poteter og gulrøtter. Del potetene i kløfter og gulrøttene i staver. Legg dem i langpanne med bakepapir. Ringle over olje. Strø på salt, pepper og grillkrydder. Bland godt.
Stek midt i ovnen ca 10 minutter. Ringle over honning og rør om. Stek ytterligere 10 minutter før sukkerertene tilsettes.
Skrell og finhakk rødløk og hvitløk. Bland med den avrente yoghurten med nesten all rødløk (spar litt til pynt) og hvitløk. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en grillpanne eller utegrillen. Stek laksen 3-4 minutter på hver side. Strø på salt og sitronpepper etter grilling.
Garner laksen med sitronskiver og dill.
Server med grønnsakene og rødløktsatsiki.