Ingredienser

800 g skinn- og benfrie laksefileter
Salt og pepper
1 stilk basilikum
800 g nypoteter

Marinade:
2 ss sitronsaft
4 ss god olivenolje

Agurksalat:
l/2 l yoghurt
1 agurk
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 ts sitronsaft
1 ts sukker
Salt og pepper

Tilberedning

Legg et kaffefilter i en sikt, hell i yoghurt og la den stå kaldt natten over. Da renner vannet av yoghurten slik at den blir kremete. Dette er ikke 100 % nødvendig, men har du tid blir agurksalaten mye bedre. Neste dag deles en agurk i to på langs og kjernehuset skrapes ut. Agurkkjøttet rives på rivjern og blandes med yoghurten, som smaksettes med finhakket sjalottløk, hakket hvitløk, sitronsaft, sukker, salt og pepper. Del laksefileten opp i 4 biter og krydre med salt og pepper. Bland sitronsaft med olivenolje og vend fisken i marinaden. Laksen grilles på sterk varme ca 2 – 3 minutter på hver side. Den kan gjerne være litt rosa i midten, da blir den saftigst. Pynt med basilikum og servér med agurksalat og nykokte poteter.