Ingredienser

1 kg scampi

Marinade:
5 fedd hvitløk
2 stk chili
1/2 dl soyaolje
1 ts salt

Red curry saus:
2 ts red curry paste
1 ss soyaolje
1 1/2 ss sukker
2 dl kokosmelk
1 dl kyllingkraft
1 ss limesaft
2 ss fishsauce (eller soyasaus)
2 ss østerssaus
1 dl koriander
2 ts maizena
500 g assorterte harde
grønnsaker (gulrot, paprika, løk)

Tilberedning

Skrell scampiene og snitt dem litt på ryggen slik at en eventuell tarm kan tas ut. Finhakk hvitløk og chili (ta ut frøene om du synes det blir for sterkt) og bland med olje og salt. Vend scampiene i marinaden og la dem marinere i 30 minutter. Grill dem på sterk varme i 1 – 2 minutter på hver side.

Mens scampiene marineres lages sausen: Fres red curry i olje i et minutt. Tilsett sukker, kraft, kokosmelk, østerssaus og fishsauce. Kok opp og smak til med limesaft og koriander, jevn sausen med litt maizena. Du kan gjerne ha noen oppskårede faste grønnsaker som koker i sausen 2 minutter, slik at du får litt grønnsaker til scampiene.