1/2 kg beinfri laksefilet
150 g spinat
2 dl fløte
100 g knaskerøtter (små gulrøtter)
1 gul squash
salt, pepper
Skjær ut et stykke av fileten (ca halvparten = 250 g) som en pølse. Krydre den med salt og pepper.
Forvell spinatbladene noen sekunder i kokende, lettsaltet vann. Ta, ut, rist av vannet, og pakk spinatbladene rundt den krydrede laksefileten. Sett til side.
Skrell gulrøttene og kok dem møre i lettsaltet vann (ca 6-7 min). Grovhakkes.
Vask squashen og skjær av skallet pluss 5 mm av kjøttet. Del dette i terninger og forvell i kokende, lettsaltet vann i 1 min. La gulrot og squash avkjøles.
Resten av laksen (ca 250 g) deles i grove biter og kjøres til farse i kjøkkenmaskin sammen med fløte og salt (ca 1 ts). Husk at ingrediensene må være kalde. Bland grønnsakene inn i farsen.
Gjør klar et stykke clingfilm som er 2 cm lenger enn den spinatpakkede fileten i begge ender. Stryk farsen utover folien, ha på fileten og rull sammen. Snurr sammen endene som på en pølse.
Ta et nytt stykke clingfilm og lag en tett sammenrullet pakke. Det er om å gjøre å få litt «spenn» i pølsa.
Trekkes i lunkent vannbad i stekeovn på ca 80-90 grader. Bruk et termometer som tar kjernetemperatur, og stans stekingen når sentrum (filetstykket) holder 55 grader.
Avkjøl (ca 1 time), skjær i skiver og servér.