Ingredienser

1 kg hel torsk
1/2 kg blåskjell
2 dl fløte
1 dl hvitvin
1/2 løk
1 klype safran
Havsalt

Tilberedning

Skrap torsken fri for skjell. Filetér, men la skinnet sitte på. Ha på rikelig med havsalt på kjøttsiden, la ligge i 10 minutter. Skyll godt. Stykk opp torsken i fire pene biter, legg i en smurt langpanne med skinnsiden opp.

Rens blåskjellene. Surr løk i olje, legg i blåskjellene, hell over hvitvin. Kok til dampen står ut under lokket, da er de ferdige. La avkjøle til de er håndterbare. Ta kjøttet ut av skallene, sil og ta vare på kraften. Kok ned kraften til halvparten, ha i fløte, kok ned til halvparten igjen.

Sett torsken i ovnen på 250 grader. Den er ferdig når fiskekjøttet skiver seg når du trykker forsiktig på fileten, ca. 8-10 minutter.

Kjør sausen med stavmikser, smak til med salt og pepper og tilsett blåskjellkjøttet. Fordel pent rundt torskefileten på tallerkenen.