6 gelatinplater
saft av 1 sitron
1/2 kg filet av breiflabb
salt og pepper
5 pene og møre avocado
1 fedd finhakket hvitløk
1 skive parmaskinke, finsnittet
1/2 løk, finhakket
50 g soltørkede tomater, bløtlagt og skåret i små terninger
1/2 fedd knust hvitløk
1/4 finhakket rød chili
1 ss olivenolje
Breiflabben med sin skalldyrkarakter passer utmerket å servere kald. Her har den fått mildt følge av avocado som gjør seg veldig fint visuelt i terriner og sitron.
Begynn med å løse opp gelatinplatene i sitronsaft.
Skjær breiflabben til så den passer i formen (en vanlig brødform). Krydre med salt og pepper og bak fisken i ovn på 220 grader i ca 8-9 minutter, eller til den er gjennomstekt. Ta ut og avkjøl.
Kle brødformen med clingfilm (plastfolie). Skrell avocadoene, ta ut steinene og del kjøttet i terninger. Krydre med hvitløk og salt og pepper etter smak.
Legg 1 cm avocado i bunnen av terrinen, legg på breiflabben og fortsett med avocadoterninger. Hell sitrongeléen over.
La stå kaldt i 1-2 timer.
Sviss alle ingrediensene til salsaen i
olivenolje, avkjøl litt og server lun til terrinen skåret i pene skiver.