Ingredienser

8 gode lammekoteletter
salt og pepper
smør /olje

Mos
1 middels blomkålhode
2 ss olivenolje
salt
1 boks hvite bønner
1 dl stekt løk

Saus
1 finhakket løk
smør
1 dl hvitvin eller eplemost
2 ss kraft av kalv
2 ss prim
2 1/2 dl matfløte
salt
2 ts maisenna
1 bunt gressløk /persille

Dessuten
smørdampede sukkererter /bønner
grovt salt
ev. tyttebær

Tilberedning

Del blomkålen til mosen i små buketter. Salt dem og fres dem i olje under lokk til de er myke. Rør nå og da. Spar noen buketter i kjelen til servering. Hell bønnene i et dørslag, skyll dem under kaldt vann. La renne av. Kjør det meste av blomkålen og bønnene i en food processor til en jevn puré. Smak til med salt. Varm opp og tilsett løk like før servering. Stek løk til sausen i litt smør 2-3 minutter. Tilsett vin, kraft, prim og fløte. Rør om å la den trekke uten lokk over svak varme 5 minutter. Smak til, rør ut maisenna i en vann-skvett og hell det i sausen under omrøring. Kok opp og tilsett gressløk/persille like før servering. Stek kotelettene i grillpanne med ørlite smør/olje ca 3 minutter på hver side (etter tykkelse). Fordel dem og mosen på tallerkener. Dryss over sprøstekt løk. Legg opp smørdampede sukkererter.
Ha mer gressløk, sprøstekte løk og grovt salt på bordet.