8-10 poteter, ca 800 g
400 g torskefilet, sei eller hoki
1 egg
1 ss potetmel
1 ts salt
1 kryddermål pepper
1 ts hver av gurkemeie og koriander
1 dl kremfløte
500 g dypfryste brokkolibuketter
1 ss olje
Skrell og skjær potetene i tynne båter. Kok dem myke i lettsaltet vann, ca. 6-8 min. Skjær fisken i mindre biter. Bland fisken med egg og potetmel, salt, pepper og gjerne gurkemeie og koriander i en kjøkkenmaskin. Tilsett fløten og arbeid det raskt sammen til en deig. Stek små biffer av deigen i 1 ss olje i ca. 3 min. per side. Kok broccolien i lettsaltet vann ifølge pakkens anvisning. La poteter og broccoli renne av.
Server fiskebiffene med kokte potetbåter og broccoli. Papaya med presset lime og noen hakkede pistasjenøtter er godt som dessert.