2-4 skiver piggvar eller steinbit
salt og pepper
god olje / smør
6-8 mandelpoteter
1 hvitløkbåt
olivenolje
salt og pepper fra kvern
1 håndfull rensede reker
4 reddiker i tynne siver
1 håndfull kapers
1 vårløk i ringer
Soyasjy
litt smør
0.5 dl tørr vin
1 ss soyasaus
litt pressset sitron
0.5 purrert hvitløkbåt
ørlite kajenne
litt hakked jordskokk
og blomkål
Skrubb potetene, del i to eller fire på langs, og ha dem i en bolle. La skinnet på hvitløkbåten sitte på. Tilsett olje, salt og pepper. Ha blandingen i en ildfast form. Bakes i 170 gr varm ovn 30 40 minutter. Vend dem gjerne noen ganger underveis. Bland potetene med rensede reker, reddikskiver, kapers og vårløk. Stenk litt olje/sitron over potetsalaten.
Ha smøret til soyasjy i pannen og brun det. Tilsett de andre ingrediensene og bland godt. La putre litt. Smak til. Serveres varm eller lun.
Stek fisken i varm panne med olje/smør noen minutter. Salte og pepre lett.
Fordel varm potetsalat på 2 tallerkener. Legg fiskeskivene over. Ha soyasjy på tallerkenene, så et dryss jordskokk og blomkål.