Ingredienser

4 mellomstore makreller
Aluminiumsfolie
2 epler
8 poteter
1/2 fl eplemost
1 ss smør
2 stjerneanis, evt. 1 ts anisfrø
1 bunt dill
1 liten purreløk
Salt
Pepper

Tilberedning

Skjær av hodet og rens makrellen, salt og pepre den godt, gjerne også i buken. Skrell potetene, del dem i biter og la det koke opp sammen med eplemost og grovkuttet purre. Tilsett dillstilker,
stjerneanis og 1/2 ts salt. La koke under lokk i 10-15 min. Skjær eplene i terninger og tilsett sammen med smøret. La koke 4 min til. Smøret vil jevne sausen litt, men den skal helst være litt buljongaktig. Ha i litt ekstra vann hvis det fordamper. Hvis det blir for tynt, kan du ta ut potetene og koke inn sausen. Legg aluminiumsfolie rett på grillristen (det er umulig å grille makrell direkte på rist). Stek fisken ferdig på én side før du snur (ca 10 min, avhengig av varmen på grillen). Test med å legge pekefingeren på fisken og trykke lett. Når den er ferdig, skal du kunne kjenne at det koker innvendig (i fisken, for all del). Server rykende varm med eple/potet-blanding og saus.