Pensle skivene med olivenolje, dryss på litt nymalt svart pepper og legg dem på grill eller i varm grillpanne. Det tar fra 5 til 8 min, avhengig av tykkelsen. Konsistensen skal være som på annen fisk; fast, men ikke tørr. Klippfisken er røff i smaken, og tåler dermed tilbehør med kraftig smak. Hvitløk går perfekt. Litt lime- eller sitronsaft er supert til den salte fisken.
Her er den presentert som en moderne, fingervennlig bacalao potet, tomat, klippfisk, olivenolje og hvitløk. Potetskivene er penslet med olje og bakt 10 min i ovn på 150°C. Legg på tomatskiver og stek videre på 180°C til det er gyllent. Dryss med hakket blad-persille og avslutt med å stenke på litt god olivenolje (jomfruolje).
Tilbehør til klippfisk:
Bakt hvitløk, grillet paprika, lime og rucola-salat.
Ta 1 hel hvitløk til hver, skjær av 1/3 av toppen, pensle med olje og bak i 30 min på 150°C til den er gyllen og kryper ut av skallet. Paprikaen halveres og renses for frø og hinner, bakes i ovnen sammen med hvitløken, og går til slutt på grillen sammen med fisken. Slik utvikler paprika masse deilig smak.