Ingredienser

Pensle skivene med olivenolje, dryss på litt nymalt svart pepper og legg dem på grill eller i varm grillpanne. Det tar fra 5 til 8 min, avhengig av tykkelsen. Konsistensen skal være som på annen fisk; fast, men ikke tørr. Klippfisken er røff i smaken, og tåler dermed tilbehør med kraftig smak. Hvitløk går perfekt. Litt lime- eller sitronsaft er supert til den salte fisken.

Tilberedning

Her er den presentert som en moderne, fingervennlig bacalao – potet, tomat, klippfisk, olivenolje og hvitløk. Potetskivene er penslet med olje og bakt 10 min i ovn på 150°C. Legg på tomatskiver og stek videre på 180°C til det er gyllent. Dryss med hakket blad-persille og avslutt med å stenke på litt god olivenolje (jomfruolje).

Tilbehør til klippfisk:
Bakt hvitløk, grillet paprika, lime og rucola-salat.
Ta 1 hel hvitløk til hver, skjær av 1/3 av toppen, pensle med olje og bak i 30 min på 150°C til den er gyllen og kryper ut av skallet. Paprikaen halveres og renses for frø og hinner, bakes i ovnen sammen med hvitløken, og går til slutt på grillen sammen med fisken. Slik utvikler paprika masse deilig smak.