Ingredienser
* 500 g siktet hvetemel
* 250 g sammalt hvete
* 250 g sammalt rug
* 1 ts salt
* 2,5 ts sukker
* 50 g gjær
* 7 dl lunkent vann
* 3 ss olje
Tilberedning
1. Bland alt det tørre. Rør ut gjæren i det lunkne vannet, og ha det sammen med oljen i det tørre. Elt deigen for hånd eller i maskin til den ikke kleber.
2. La deigen heve til dobbelt størrelse på lunt sted i cirka halv time.
3. Rull ut 16 rundstykker og sett dem på plate. La de heve cirka en halv time.
4. Rundstykkene stekes midt i ovnen ved 200 – 250 C til de blir gyldne i cirka 10 minutter.
Jeg brukte 7dl vann,tok kaldere vann og lengre heving ca 2t pluss pluss tok litt mindre Rug mel.
jeg heiv i litt bakepulver,50G havregryn,2SS sukker (men hadde heller brukt honning om jeg hadde hatt det og gjerne litt surmelk eller yougerth)
Stekte de på 225 i 10-12min.
Og de ble perfekte 🙂
Har baket disse rundstykkene hundre ganger, min favorittoppskrift! Tilsetter litt buljong, helkorn og med sesamfrø på toppen, da blir de knallgode! 🙂
Bakte runstykkene i kveld, og de ble GODE. Jeg brukte 500 gr sammalt hvete, 300 gr rug og ca. 200 gr hv.mel (pluss litt til) og selvsagt 7 dl vann.
Fantastisk! Blir et praktfullt resultat kvær gang! 🙂
Folken’s ver glade for at de har sendt ut oppskrifter*!!…
Flott oppskrift dette! 4 fornøyde gjester til kveldsmat!
Kjempe bra oppskrift og veldig gode rundstykker. Jeg er middels god på kjøkkenet og er uten kjøkkenmaskiner. Kun en bolle og av alle ting en plastikk sleiv til å røre med og mine ble superbra. Så de av dere som ikke fikk det til, bør holde seg unna kjøkkenet.
De ble helt knall de der,med 7 dl vann vel og merke 🙂
Jeg brukte 7 dl vann, 75g gjær, smør istedenfor olje, blandet i en 5 håndfull med solsikkekjerner og pyntet med havregryn og linfrø. Ble 28 fantastisk gode rundstykker! Veldig god oppskrift, disse blir laget flere ganger! 🙂
Jeg byttet ut sammalt hvete og sammalt rug med kornbrød. Altså, i stedet for 250g sammalt hvete og 250g sammalt rug, ble det 500g kornbrød. Jeg har i alle fall lyktes hver eneste gang og jeg er ingen proffbaker. Synes disse rundstykkene er veldig gode og har fått høre det fra andre også. 🙂
De ble kjempegode 😉 jeg brukte 6 dl vann og de ble veldig gode 🙂
Veldig gode ,jeg brukte 7.dl lett melk. 🙂 Asle
helt fantastisk,brukt litt mindre vann.
3.5dl vann er hvis man HALVERER oppskriften.. Hallo da, opprinnelig 7dl… Jeg klarte deigen helt fint! Opplevde det stikk motsatte derimot med at den ble veldig klebrig, men med litt mer mel gikk det bra! De dufter herlig! Gleder meg til å smake på dem 😉
Kjempe gode rundstykker
Jeg er bare elleve År og jeg klarte dette kjempebra!! De ble kjempegode! Noen kan lage gjærbakts og noen ikke, sånn er det bare! Heldigvis har jeg en mor og en bror som har glutenintoleanse så jeg får lære baking av mamma<3 🙂
mmmmmM,,,m*tygg*mmm,,,mmmmmM!
Enkelt og godt! Skriver av <3
kjempegode. ‘fikk ny maskin te jul.
Superduper gode rundstykker! Var på besøk hos mamman min og har baka dem og fikk så masse skryt! 😀 og så lette å lage, 5 stjerner fra meg!
jeg byttet ut sammalt hvete og rug med grovbakst og havregryn, ble en perfekt deig.
Står nå til heving 🙂
Helt perfekte boller! Vil heller kalle dem for halv-grove, men så lenge du ikke forventer skikkelig grove boller så vil du ikke bli skuffet! Rett og slett nydelige.
Husk 2ss herrekesam
Med 7 dl ble deigen veldig bra!:)
Nydelige! Disse er kjempe gode og får en perfekt konsistens, oppskriften stemmer på en prikk bortsett fra at det bør være 2,5 teskje salt! Jeg slang oppi 3 ekstra ss mel for at den ikke skulle klisse, stekte 15 min på 200 grader og det er mine beste rundstykker noen gang:)
Veldig gode når jeg endelig fikk fjernet de fra hendene! Fytti for et kliss, måtte bruke MYE mer mel enn det står i oppskrifta.
Smaken var riktig fin iallfall. De blei ikke riktig så grove som de skulle siden jeg knadde inn en hel del mer sikta hvetemel for å få konsistens på deigen. 6-7 dl væske er nok passe. Ellers tilsatte jeg 1 ts tørka kjørvel som spisser smaken fint.
Funker best med 6-7 dl vann, vennligst rett.
Jeg fulgte oppskriften, nesten, men den ble forferdelig klissete med 9 dl. vann, tok i litt ekstra mel, men likevel klissete. Brukte ett egg også, vet ikke om det har noe å si. Skal prøve igjen i dag, men med mindre vann, kanskje 6 dl.
9dl me vann ??? det e alt for my, vi mått ha oppi ækstra my mel
Mye med 9 dl vann.. men ellers var det en bra oppskrift! Jeg eltet kun deien med vann når jeg formet bollene… sånn at det blir mindre av det fine hvetemelet… også fikk jeg 15 store rundstykker.. yummy ^^
Synes disse ble kjempegode jeg 🙂
LITT mye med 9 dl vann, men det var jo bare å spe på med mel til deigen ble god!
Supre 🙂
Mengden vann i oppskriften er nå oppdatert til 9 dl.
Argh! Jeg så ikke at det var kommentarer før jeg lagde rundstykkene (som forøvrig minte mer om trolldeig enn noe annet). Nå er jeg tom for både mel og gjær, og jeg som skal ha besøk i morgen tidlig 🙁
Alt for lite vann i disse rundstykkene, måtte sikkert ha en liter i , men er spent på resultatet, men har en følelse om de kommer til å bli veldig ryen, men får vente å se, mulig den inneholder for mye rug, men skal dem være grove så må jo det til:)
Altfor lite vann og olje..
Fy for ein ubrukelig oppskrift….. Ødela hele deigen!! og nå er jeg tom for mel…..3,5 dl vann med så mye mel??? Slett denne oppskriften eller skriv inn riktig mengde vann…..
Hvis dere tar 2 dl med surmelk og 1 dl vann og la deige etterheve i ca 45-50 min blir de myyyyyye bedre 🙂
Jeg laget nettopp, å det ble kjempe gode 🙂 sløyfet litt av hvetemelen og erstattet med litt havregryn!! jumm jumm juuuummmm..
Litt lite vann, men ellers bra. 🙂
ALFOR lite vann men 3.5 dl .. trenger 9 dl og 2 dl olje
Det er oppgitt alt for lite vann i oppskriften. Jeg brukte minst det dobbelte for å få en god deig.
lagde denne igår. trodde den ble mislykket siden deigen bare fallt fra hverandre, men hadde oppi ekstra vann og litt ekstra på hvert rundstykke når jeg rullet de ut-og da var alt greit. disse ble kjempegode og blir garantert lagd igjen!
De der er kjempegode 🙂 Måtte bare legge til litt ekstra vann jeg, men naammm!
Dritgode rundstykker ass, blanda inn en stratos og litt kesam, ble mus på meg for å si re sånn
Kjempegode og sunne rundstykker!:D Men siden det er så mye grovt mel, blir jo deigen veldig kompakt. Kan godt forstå at det ikke går med brødmaskin. Bruk hendene!:D
NamNam!
jeg har smakt grove
dere som synes at denne oppskriften er ubrukelig er jo rett og slett ubrukelig på kjøkkenet!
3,5 dl vanner er nok, disse rundstykkene ble fenomenalt gode!
Så ikke klag på de som legger ut denne oppskriften, klag på kokken!
Takk for en fin oppskrift! <3
må jo , som flere nevner , være helt feil med 3,5 dl vann. Maskinen stopper jo nesten pga at deigen blir for hard, og det er bare etter halvparten av mjølet er tatt oppi . skulle lage dobbelt porsjon her, og doblet alt. Sto igjen med over halvparten av mjølet, mens 7 dl vann passet perfekt til grunnoppskrifta ovenfor her. Så til den mengden mjøl som står i oppskrifta er det helt nødvendig med 7 dl vann for ikke å få steinbrød/smuldrebrød….
eller ?
Jeg har ikke prøvd å lage denne deigen enda, jeg ble veldig usikker på om jeg skulle bruke denne oppskriften eller ikke, men så kom jeg til å tenke på at kanskje noen av de smo har blitt misslykket kanskje var fordi dere ikke brukte lunkent vann? jeg vet ikke, men jeg skal iværtfall prøve, så får vi se hvordan det går 🙂
Har dere brukt grovt eller fint sm,mel. Kanskje ligger årsaken her. Jeg har foreløpig bare tilsatt litt hv.mel, men deigen er steinhard og må nok kastes. Spent på om den hever seg.
Disse rundstykkene er fantastiske med sjokolade oppi:p
Lol Steik dem helt til de blir gyldnexD
ja merkelig det der. nå har jeg blanda alt det tørra. fyker på butikken for å hente gjær.
så får vi se senere.
heiv i litt havregryn, linfrø og pinjekjærner.
yiihaaa
Noen klarer å lage disse grove rundstykkene, andre ikke. Pussig i grunnen at noen sier at de er fantastiske og noen sier at de er ubrukelige.
IKKE prøv denne oppskriften uten eltemaskin eller brødbakemaskin. Dagen min gikk fra fantastisk til forferdelig på grunn av denne hersens oppskriften. Jeg har stått og eltet i over en time og er allikevel ganske sikker på at rundstykkene blir oppdelte, smulete og rett og slett mislykkede. Takk gud for at det er frustrerte fruer finale idag, hvis ikke hadde jeg løpt til nærmeste bro og kastet meg utfor. Husker ikke sist jeg var så sint!!! (Og ja, jeg hadde mer vann enn det stod!)
Jeg lagde den for fjerde gang i dag, og klarte for første gang å gjøre det med kun 3,5 dl vann. Måtte bare elte den litt ekstra, så var det ingen sak.
Er de gode disse grove rundstykkene eller er de ikke? Prøver med mer vann, 6-7 dl vann.
men er ubrukelige, ….
fikk bare til 9 stk 😛 men de var kjempegode!namnam
Bruk 6-7 dl vann, da blir deigen perfekt og rundstykkene smaker fantastisk. 🙂
Fantastiske rundstykker. Skal lage en hel gjeng av disse!!!!! Takk!
Oppskriften er helt ubrukelig. Bør slettes.
Det virker på meg som det er altfor lite med 3,5 dl vann?