Ingredienser

# 1 pakke tørrgjær
# 3 ss sukker
# 6 dl lunkent vann
# 1,5 l mel (bruk de typene du ar tilgjengelig)
# 2 ss salt

Tilberedning

Løs gjæren i vannet og bland så i resten av ingrediensene litt etter litt (særlig melet). Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Deigen kan bli litt klissete men det er greit så lenge klisset holder seg på et mentalt forsvarlig nivå… Dryss bare over litt mer mel og få deigen ut av bollen. Strø mel utover et stekebrett og legg deigen på brettet til heving. Deigen skal heve til den har blitt dobbelt så stor. Etter hevingen knar du deigen fin og god og former den som du ønsker. Denne oppskriften holder til 2 mellomstore brød. Legg brødene på steebrettet igjen og legg dem til etterheving. Igjen skal deigen bli dobbelt så stor. Avhengig av størrelse, ovn osv skal brødene så stekes i 200-225 grader i mellom 15 og 30 minutter. Prøv ut det som passer til ditt brød. Denne deigen kan brukes til alt mulig rart fra vanlige brød og rundstykker til grissini og ciabatta hvis du blander i litt olje i tillegg.