Ingredienser
1,5 kg skank av spekeskinke 500 g saltet fårekjøtt 3 liter vann 3 dl helgryn – bygg
Tilberedning
Vann ut kjøttet i ca 1 døgn. Legg det i en kjele og dekk med vann. Kok kjøttet ved svak varme i ca 3 timer. Sett gryna til bløt natten over. Kok i en kjele sammen med kjøttet, eller i en annen kjele for seg selv i kraft fra kjøttet, ca 1,5 liter. Krafta skal koke inn i gryna, slik at det blir som en grøt. Skjær kjøttet i biter og bland det sammen med gryna. Server grynpysje varm med flatbrød til.

Mer om emnet: Grynpysje

Beklager, men det ser ut til at det ikke er noe som heter «Grynpysje» på norsk eller i noen annen kjente kontekst. Kanskje det er en skrivefeil i begrepet du har gitt eller det er et mindre kjent emne. Jeg vil gjerne hjelpe deg, så hvis du kan gi mer detaljert informasjon eller korrigere termen, vil jeg gjøre mitt beste for å gi den informasjonen du leter etter.