(fra 6 måneder, gir 2-3 porsjoner)
50 g mørt kjøtt ( kalv, okse, lam eller annet)
2 gulerøtter
2 selleri stenger
½ eple eller 3 svisker uten stein
1 ss olje
1 dl vann
Litt persille
1-2 kokte poteter eller smuler av brød eller kavring.
Skjør kjøttet i terninger.
Skrell og skjær gulrot og eple eller svisker i store biter og sett det tilside.
Ha olje i en kjele og sett den på middels varme.
Legg kjøttet i oljen når den er blitt god og varm.
Snu kjøttet, pass på at det ikke blir brunt, men grått.
Ta kjelen av varmen og avkjløl noe.
Hell i vann og sett kjelen tilbake på platen.
La blandingen småputre i 10 minutter.
Legg i gulrot, selleri og eple eller svisker.
Rør om, og fyll på mer vann i kjelen hvis vannet har fordampet.
La blandingen koke i ca. 15 minutter, eller til kjøttet kjennes mørt.
Hakk persille, ha den oppi og la den få et raskt oppkok før du tar kjelen av platen.
Mos innholdet til passe konsistens.
Som tilbehør kan retten tilsettes kokt potet som moses med gaffel, eller smuler av brød og kavring som blandes godt inn i gryteretten.