4 løk skives eller hakkes, kokes blankt i litt olje. Dette kan høres mye ut, men må til.
6 fedd hvitløk knuses og skives, og tilsettes.
3 ss paprikapulver
1 boks hakkede tomater (eller tilsvarende ferskt fra hagen).
3 ss tomatpuré
2 ts karve
1 ss oregano/bergmynte
Raspet sitron eller appelsinskall fra ca. en halv frukt tilsettes. Syren gjør at sausen tykner uten mel.
1 liter buljong eller vann tilsatt 1 ss buljongpulver tilsettes (Vitam Kørnig er buljongpulver uten smaksforsterker, kjøpes i helsekostforretninger).
La det hele koke opp.
3 gulrøtter i skiver kokes med.
800 g oksekjøtt i terninger brunes lett i panne og tilsettes. La det hele småkoke til kjøttet er mørt (aller best når kjøttet nesten løser seg opp).
Smakes til med salt og pepper.
Serveres i dyp tallerken med et dryss av friske urter, persille, oregano eller annet fra hagen man syntes passer og liker.
Denne oppskriften er laget av Arne Forslund Bakken på www.hagenpaakleiva.net