Ingredienser

200 g oksekjøtt i tynne skiver vendes i hvetemel tilsatt salt og pepper, og brunes i panne.
En halv løk i skiver brunes i samme panne som kjøttet.
Kjøtt og løk puttes i gryte.
Buljong eller vann tilsatt litt buljongpulver tilsettes. Væsken skal dekke innholdet. (Vitam Kørnig er buljongpulver uten smaksforsterker, kjøpes i helsekostforretninger).
1 læurbærblad (per lite væske) legges i gryta.
4 nellikspiker (per liter væske) tilsettes.
Gi et oppkok, og la småkoke til kjøttet er mørt (aller best når kjøttet nesten løser seg opp).
Sukkerkulør noen dråper tilsettes for en fin og mørk farge.

Tilberedning

Smakes til med salt og pepper.
Serveres med kokte poteter, rosenkål og gulrøtter.
Er også veldig godt med syltet gresskar eller tyttebærsyltetøy.

Denne oppskriften er laget av Arne Forslund Bakken på www.hagenpaakleiva.net