Ingredienser

1/2 til 3/4 kg suppekjøtt av okse
2 ss matolje
2 store løker
2 ss smør eller margarin
2 hvitløkfedder
1 ss paprikapulver
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 fersk chilifrukt
7 dl vann
2 ts salt
1 ts karve
1 boks hele tomater
2 poteter

Tilberedning

Skjær kjøttet i små biter. Varm oljen i en gryte og brun kjøttet. Ta opp kjøttet og legg det på et fat.

Skrell løken og skjær den i skiver. Smelt smøret i gryten og fres løken. Press og tilsett hvitløken og krydre med paprikapulver.

Skyll og rens paprikaene og skjær dem i ringer. Skjær chilifrukten i små biter. Legg kjøttet tilbake i gryten og hell i vannet. Tilsett paprika, salt, karve, chili og de hermetiske tomatene med kraft.

Kok opp og la suppen småputre under lokk til kjøttet er mørt, ca 2 timer. Skrell imens potetene og skjær dem i skiver.

Ta opp kjøttet og fjern bena. Skum av suppen og legg kjøttet tilbake. Tilsett potetene og la suppen koke i ytterligere 30 minutter. Smak eventuelt til med mer krydder. Server med en klatt créme fraîche eller rømme.