4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl olje
5 dl revne gulrøtter
Lag eggedosis av egg og sukker. Bland det tørre og vend det forsiktig inn. Rør inn oljen, og til slutt gulrota.
Stekes på nederste rille på 180 grader i en liten time
Glasur
Jeg bruker naturell kremost. «Snøfrisk» er kjempegod til dette, men også «Tine kremost» blir bra. Så rører jeg inn melis til det smaker bra, og konsistensen er sånn at den holder seg på kaka.
Her går det an å variere. Noen vil ha litt smør i glasuren. (Rører inn mykt smør sammen med ost og melis.) Du kan tilsette litt vaniljesukker eller noen dråper sitron-/apelsinsaft eller revet skall av disse. Atter andre liker å bruke noen av de søte kremostene (Tine har noen med ananas og appelsin eller no…) og røre inn melis i disse.
Så her er det bare å prøve seg fram. Selv foretrekker jeg snøfrisk naturell og melis.
hvor mange personer er dette til?
Hvor stor form brukes til denne oppskriften? Synes 22×30 blir litt lite og langpanne blir for stort.