Ingredienser

Bunn:gulrotkake uten sukker
4 egg
3 dl Sukrin
3½ dl hvetemel
½ dl Hi-maize (kan erstattes med hvetemel)
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1 ts muskatnøtt, revet
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
150 g smør, eller 1,5 dl rapsolje
6 dl gulrøtter, grovrevet
2 dl rosiner (kan sløyfes)

Glasur:
200 gram philadelfia light
2 dl melis eller Sukrin-melis (se tips under)
2 ts vaniljesukker

Tilberedning

Sett stekeovnen på 180 °C.
Visp egg og Sukrin til eggedosis.
Bland sammen de tørre ingrediensene og vend dem forsiktig inn i eggedosisen. Rør inn smeltet smør/olje til sist.
Riv gulrøttene grovt, og vend dem inn i røren sammen med rosiner om du ønsker å ha det i kaken.
Smør en rund form, 22 – 24 cm i diameter, og hell røren i. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl den på rist.

Tips: Du kan gjerne bruke Sukrin i stedet for melis i glasuren, men da må den først knuses til melis-konsistens i en blender. Ta 1 dl Sukrin i en blender, og la den stå og gå i ca 1 minutt.
Bland Sukrin-melisen med philadelfia-ost og vaniljesukker. Enklest er det å røre sammen glasuren i en food processor, men den kan også blandes for hånd.
Hell fyllet på kaken og smør det utover og gjerne ned på kantene.