Gulrotmuffins

Ingredienser
4 egg 2 1/2 dl sukker 3 1/2 dl hvetemel 3 ts kanel 2 ts natron 1/2 ts salt 1 ts vaniljesukker 1 dl olje 4 dl fint revne gulrøtter Glasur: 125 g melis 1 ts vaniljesukker saften av en sitron
Tilberedning
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Bland det vekselvis med oljen i eggedosisen. Rør forsiktig inn gulrøtter til slutt. Fyll blandingen i muffinsformer og stek muffinsformene ved 180 grader C ca. 12-15 minutter. Visp sammen melis, sitronsaft og vaniljesukker. Dekk muffinsene og pynt med gulrotstrimler som du lager med ostehøvel og sølvkuler.

Om Gulrotmuffins

Gulrotmuffins er en nydelig smaksvariant innenfor bakverkuniverset. Til tross for det sukker og hvetemel de vanligvis inneholder, er de generelt sett helsevennlige takket være hovedingrediensen – gulrøtter. Dette virker kanskje litt overraskende for noen, men gulrøtter har faktisk mange helsefordeler som kan berike disse søte godbitene.

Gulrøtter er en av de grønnsakene som inneholder høyest nivåer av betakaroten, en kraftig antioksidant som gir dem deres oransje farge. Betakaroten omformes i kroppen vår til vitamin A, noe som er essensielt for god øyehelse, vekst, utvikling og immunfunksjon. På grunn av dette er gulrotmuffins et utmerket alternativ for de som vil bake noe søtt, men fremdeles vil ha en viss næringsverdi.

I tillegg gir bruk av gulrøtter i muffinene en herlig fuktighet og tekstur til smakskarakteristikken. Faktisk gir det et litt tyngre, men mykere og saftigere inntrykk enn standard muffins. Gulrøtter bidrar også med en subtil sødme som komplementerer vanilje, kanel eller andre typiske krydder og smaker som finnes i muffins. Dessuten, fordi gulrøttene er revet, blir de stekt inn i deigen og blander seg godt med de andre ingrediensene.

Som en bonus, kan du tilpasse gulrotmuffins på en rekke måter. Du kan for eksempel bruke fullkornshvetemel i stedet for vanlig hvitt mel for å øke fiberinnholdet. Eller bytt ut noe av sukkeret med eplemos eller banan for å redusere det totale sukkerinnholdet. Du kan også føre i nøtter som valnøtter eller pecan for litt ekstra protein og nydelig knasende tekstur. Du vil bli overrasket over hvor allsidig disse muffinsene er!

Til slutt, la oss ikke glemme at gulrotmuffins også er et utmerket alternativ for matintolerante. Du kan lage glutenfrie, laktosefrie eller eggfrie versjoner uten å miste kvaliteten. De er også ypperlige for veganere og vegetarianere, da de lett kan tilpasses uten bruk av animalske produkter.

Det er dermed klart at gulrotmuffins virkelig er mer enn bare et deilig bakverk. De gir både utmerket smak og næringsverdi, med mulighet for å tilpasse etter individuelle behov og preferanser. En muffin som både kan nytes med god samvittighet og stor glede.

En kommentar om “Gulrotmuffins”

  1. Dette er mine favoritter! det har de vært i flere år, på barnebursdager, lunsjer og kakebord. Man kan godt kutte ned på sukkeret -hvis det hjelper på samvittigheten. De er også gode med litt havregryn, eller kli eller psylliumfrø oppi. Og skal det være skikkelig fest -lag en smøreost topping istedenfor:) mmh..

Legg igjen en kommentar