Ingredienser
4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje
4 dl fint revne gulrøtter
Glasur:
125 g melis
1 ts vaniljesukker
saften av en sitron
Tilberedning
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Bland det vekselvis med oljen i eggedosisen. Rør forsiktig inn gulrøtter til slutt. Fyll blandingen i muffinsformer og stek muffinsformene ved 180 grader C ca. 12-15 minutter. Visp sammen melis, sitronsaft og vaniljesukker. Dekk muffinsene og pynt med gulrotstrimler som du lager med ostehøvel og sølvkuler.
Dette er mine favoritter! det har de vært i flere år, på barnebursdager, lunsjer og kakebord. Man kan godt kutte ned på sukkeret -hvis det hjelper på samvittigheten. De er også gode med litt havregryn, eller kli eller psylliumfrø oppi. Og skal det være skikkelig fest -lag en smøreost topping istedenfor:) mmh..