3 ss smør
2 ss siktet hvetemel
5 dl melk
350 g frisk sjampinjong
250 g hønsekjøtt (kjøtt fra kokt høne)
2 ss konjakk
7 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne)
2 dl kremfløte
2 stk. eggeplomme
ca. 2 ts salt
ca. ½ ts pepper
Smelt smør (evt. hønsefett) i en kasserolle og rør inn mel. Spe med 2 dl melk og rør til jevn, tykk saus.
Rens soppen og del den grovt opp. Mos soppen i en matprosessor til en puré. Rør inn puréen i sausen. Mos hønsekjøtt sammen med konjakk i matprosessoren og spe med 3 dl varm melk. Tilsett hønsepuréen i kasserollen sammen med hønsekraften. Kok opp suppen.
Visp ut eggeplommer i kremfløte og ha i litt av den varme suppen i fløten. Ta kjelen av platen og rør inn fløten i suppen. På grunn av de rå eggeplommene må ikke suppen koke mer før servering. Denne jevningen av suppen må derfor gjøres rett før servering. Smak til suppen med salt og pepper.