Ingredienser

2 kyllingfileter
1 bit (200g) knollselleri
1 gulrot
200 g kantareller
eller blandet skogsopp
1 eple
1 dl bønnespirer
2 ss smør
1 buljongterning
1/2 ts salt
1 krm svart pepper
3/4 dl hakket bladpersille
1 beger (300g) SANS cottage cheese
1 vårløk
1/2 dl sweet chili saus

Brytebrød
1 pk gjær
5 dl melk
1 beger (3 dl) SANS kesam
1 ts salt
2 dl hvetekli
4 ss linfrø
12-13 dl hvetemel

Tilberedning

Skjær kyllingkjøttet i strimler, renset sopp i biter, eplet uten kjerner i terninger.

Skrell og riv gulrot og selleri grovt. Stek kylling i smør i stor stekepanne eller wok noen minutter før du tilsetter gulrot. Ta det opp med hullsleiv, og fres eple og sopp noen minutter. Bland alt i pannen. Tilsett spirer og persille. Så krydder og smuldret buljongterning. Rør lett og fordel kylling over. Bland sammen og smak til cottage cheese og finhakket vårløk. Tilsett sweet chilisaus. Ha det i en bolle til woken.

Brytebrød:
I stekeovn: 15 – 20 minutter ved 225 gr varme.

Smuldre gjær i bakebolle (gjerne med kjøkkenmaskin). Varm melk til fingervarm (37 gr) og slå den over gjæren.
Rør så den løses opp. Tilsett kesam, salt, kli, linfrø og det meste av melet. Elt sammen til en smidig deig. La den heve under
plast på lunt sted ca. 30 minutter. Ha deigen på melet bakebord og elt den godt gjennom. Tilsett evt. mer mel. Del i fire leiver. Rull dem til tykke pølser på lengde med ovnsplaten. Skjær hver i 5 deler, nesten helt gjennom. La etterheve under plast, på lunt sted ca. 30 minutter. Pensle med varmt vann og dryss på linfrø før steking. Stek som angitt. La brødene avkjøle på rist.