Hamburgerkaker

Ingredienser
4 skiver loff ca 1 ¼ dl melk 500 g kvernet svine- og storfekjøtt, familiedeig (Vi blandet mager svinekjøttdeig og kjøttdeig) 2 ss hakket persille 2 ss olivenolje saften av 1 sitron
Tilberedning
Riv brødet i mindre biter og ha det i en liten bolle. Tilsett melk og la det trekke en stund. Snu brødet noen ganger med en skje til det har falt helt sammen. Ha kjøtt og persille i en bolle. Smak godt til med salt. Tilsett brød- og melkeblandingen. Bland med hendene til det blir helt jevnt. Del farsen i 8 og trill emnene til små boller eller ovale kaker. Varm en stekepanne på komfyren. Legg kakene i den varme pannen og klem det ut så de blir ca 1 cm tykke. Stek kakene på middels varme til de er mørkt gyllenbrune og sprø på undersiden. Snu dem forsiktig med en stekespade. Stek på andre siden. Kontroller at de er gjennomstekte. Rør sammen olje og sitronsaft, tilsett litt salt og hell over de fremdeles varme hamburgerkakene.

Om Hamburgerkaker

Det er velkjent at hamburgerkaker er en populær matvare blant folk i alle aldre. Men visste du at selv om denne deilige retten gjerne blir forbundet med USA, har den faktisk opprinnelse fra Tyskland, nærmere bestemt fra byen Hamburg? Derav navnet «hamburger».

Det finnes utallige måter å tilberede hamburgerkaker på, og hemmeligheten bak en perfekt hamburger er kvaliteten på kjøttet samt tilberedelsen av det. Brødrene Price, som er kjente danske matpersonligheter, anbefaler bruk av godt, grovmalt småfe- eller kalvekjøtt. Et annet triks for å få smaksrike hamburgerkaker er å tilsette litt fettstykke i kjøttdeigen for å forhindre at kjøttet blir for tørt.

Tradisjonelt sett består hamburgerkaker av kun kjøtt, salt og pepper. Men i nyere tid har mange begynt å eksperimentere med tilsetningsstoffer for å forsterke smaken. Dette kan variere fra løk, hvitløk, egg, brødsmuler til ulike urter og krydder. Bruk av egg og brødsmuler fungerer også som bindemiddel som hjelper med å holde kjøttdeigen sammen under steking.

Når det kommer til steking av hamburgerkaker, er trikset å sikre at kaken får en skikkelig stekeskorpe uten at den blir brent. Dette kan man få til ved å starte med høy varme for å steke kaken raskt på begge sider, for så å skru ned varmen for å gjennomsteke kaken. Og husk, en av de vanligste feilene folk gjør er å presse ned hamburgerkaken med en stekespade under stekingen. Dette presser ut kjøttsaften og gjør hamburgerkaken tørr.

Hamburgerkaker lar seg selvfølgelig spise på egenhånd, men mange nyter den i en hamburgerbolle sammen med tilbehør som ost, salat, tomat, sylteagurk, løk, ketchup og majones. Kombinasjonen av den saftige kjøttkaken og det friske tilbehøret komplementerer hverandre perfekt og gjør hamburgeren til en rett som hele familien kan glede seg over.

Sammenfattet, en perfekt hamburgerkake er en balance mellom riktig valg av kjøtt, korrekt tilberedelse og forståelse for hvordan å kombinere ulike smaker. Med litt prøving og feiling, er jeg sikker på at du vil finne din perfekte hamburgeroppskrift.

Legg igjen en kommentar