Ingredienser

400 g gulrøtter, skrelt og hakket
200 g spinatblader
80 g parmesan, revet
2 egg, lett vispet

Bêchamelsaus:
60 g smør
40 g hvetemel
4 dl melk, lunken
nyrevet muskatnøtt

Små porsjonsformer, ca 6 cm øverst, 4 cm nederst og 4 cm i bunnen.

Tilberedning

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør ti små 1 dl puddingformer. Kok gulrøttene møre i kokende saltet vann. Ta opp gulrøttene med hullsleiv, mos dem og ha dem i en bolle. Tilsett spinat i det kokende gulrotvannet og forvell den i noen få minutter, eller til den har falt sammen og er myk. Sil av og avkjøl til spinaten er kald nok til å bearbeides. Klem ut alt overflødig vann av spinaten. Hakk spinaten fint og ha den i en separat bolle.

Lag béchamelsaus: Smelt smør i en liten kjele. Pisk inn mel, og varm opp i noen få minutter under konstant omrøring. Begynn å tilsette den varme melken. Den blir raskt trukket inn, så arbeid fort; pisk med den ene hånden og tilsett melken litt etter litt med den andre. Fortsett til du får en jevn og ikke for tykk saus. Tilsett salt, pepper og revet muskatnøtt. Fortsett å koke i omkring 5 minutter under konstant omrøring. Det skal bli en svært tykk og jevn saus.

Hell av evt vann som har samlet seg i bunnen av gulrotbollen. Rør inn 8 ss béchamelsaus samt halvparten av parmesanen. Rør inn resten av béchamelsausen og parmesanen i spinaten. Smak om nødvendig til begge bollene med salt, pepper og muskatnøtt. Tilsett halvparten av de sammenvispede eggene i hver bolle. Rør godt sammen.

Fordel spinatrøren i formene. Bank formen hardt ned i bordet, slik at røren fordeler seg jevnt. Fordel deretter gulrotrøren i formene – de skal bli akkurat fulle. Sett formene i en langpanne. Tilsett nok varmt vann til at det står halveis opp på sidene av formene. Sett formen forsiktig inn i stekeovnen. Stek i omkring 45 minutter, elller til de har hevet seg og overflaten er gyllen og fast. Skru av stekeovnen og avkjøl i formen i ca 10 min. Før forsiktig en kniv langs kanten av formen og legg over på tallerkener.