Ingredienser

1 boks hele tomater
1 ss olivenolje
1/2 løk, hakket
1 selleristang, skivet
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts pepper
1/4 ts kanel
salt
1 laurbærblad
en drøy neve fersk koriander, hakket
7,5 dl buljong
1 boks kikerter
1 dl linser
50 g risvermicelli (eller annen tynn pasta)

Tilberedning

Tøm saften ut av tomatboksen og mos de hele tomatene med blender. Sett til side.

Varm oljen i en kjele. Sauter løk og selleri over middels varme i 5 min eller til de er myke. Ha oppi krydder og rør rundt. Ha oppi tomatmiksen, laurbærbladet og en klype salt, la småkoke i 5 min. Ha oppi alle de andre ingrediensene bortsett fra vermicellien. La koke opp, skru ned varmen til lav og la småkoke under lokk i en halv time eller til linsene er møre. Smak og ha evt oppi mer salt. Brekk vermicellien i korte (4-5 cm) biter og ha oppi. La stå i ytterligere 5 min eller til vermicellien er gjennomkokt.

Server med fersk koriander oppå.