Ingredienser
1 pakke fast tofu litt olje til steking 1/2 løk 2-3 gulerøtter 1 pakke eller boks minimais 1/2 – 1 pakke sukkererter 1/2 paprika 1 boks kokkosmelk 1 og 1/2 terning grønnsaksbuljong endel karri (smak deg litt frem. jeg bruker 2 teskjeer ca) litt salt litt pepper litt hvitløkspulver en klype sukker
Tilberedning
skjær tofuen i strimler. ca 2 cm tykke, og 8 cm lange ca. stek disse på alle sider i litt olje på ganske sterk varme. de skal bli godt stekt (nesten litt «fritert» look) Når tofuen er ferdigstekt har du i kokkosmelken, grønnsaksbuljong, karri, salt, pepper, hvitløkspulver (evt hakket hvitløk) og sukker. Skjær tynne strimler, ca samme lengde som tofustrimlene, av gulerøttene og ha i disse sammen med små løkstrimler. Kutt minimais og sukkererter i to og kutt strimler av paprikaen: Ha dette oppi etter ca fem minutters putring av det andre i pannen, slik at det er litt å «tygge i». Man kan spe på med vann eller bruke mer kokkosmelk om man vil det.

Om Tofu-karrirett – Vegan

Tofu-karri er en av veganernes favorittretter, takket være dens fantastiske smaksprofiler og høye næringsverdi. Denne plantebaserte retten er en ekstraordinær kombinasjon av krydret, kremete karri og fast tofu, som gir en behagelig kontrast i tekstur og smak. Rettens popularitet skyldes ikke bare dens smak, men også dens mange helsefordeler. Tofu er rik på protein og inneholder alle åtte essensielle aminosyrer. I tillegg er den en god kilde til jern og kalsium, samt mineralene mangan, selen og fosfor.

Tilberedningen av tofu-karri er enkel med fokus på å få frem de delikate smakene. Tofuen blir vanligvis presset for å fjerne overflødig væske, før den stekes til den er lett gylden. Denne prosessen gir edge og en dimensjon til tofuen, forbedrer dens tekstur og gjør den mer motstandsdyktig mot karri sausen. De grunnleggende krydrene i denne retten inkluderer gurkemeie, koriander, spisskummen og chilli, som alle har sine unike smaker og helsefordeler.

Ved tilberedning av tofu-karri er det viktig å velge tofu av god kvalitet. Helst fast tofu, ettersom den holder formen bedre under koking og absorberer smakene mer effektivt. Kvalitetstofu kan finnes i asiatiske matbutikker, helsekostbutikker eller i kjøledelen hvor plantebaserte alternativer er lokalisert i vanlige supermarkeder.

Et annet aspekt ved tofu-karri som er verdt å nevne, er dens fleksibilitet. Denne retten kan tilpasses etter eget ønske. Du kan legge til ulike grønnsaker som brokkoli, paprika, aubergine, eller til og med frukt som ananas for en søt og sur vri. Om du ønsker en tykkere karri, kan kokosmelk tilsettes for en rikere, mer kremet tekstur. Kikerter eller linser kan også inkluderes for å øke proteininnholdet.

Tofu-karri er en anvendelig rett som kan serveres med mange forskjellige sider, avhengig av personlig preferanse. Tradisjonelt serveres den med hvitt eller brun ris, men den kan også serveres med naan-brød, quinoa, couscous eller bokhvete. For litt ekstra smak, kan du toppe tofu-karrien med frisk koriander, limejuice, hakket rød chilli eller rugbrød.

Kort sagt, tofu-karri er en næringsrik, mangfoldig og tilpassingsdyktig veganrett som fortjener sin plass i ethvert vegansk kjøkken. Enten du er en livslang veganer, eller bare utforsker plantebasert matlaging, er tofu-karri et utmerket sted å starte.