Ingredienser
10-12 poteter
3 ss smør
1 1/2 ts salt
1 ss brødrasp
2 ss revet ost
Tilberedning
Skrell og skyll potetene. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt igjennom, de skal henge sammen i bunnen. Legges i smurt ildfast form med den oppskårne siden opp. Pensle med smeltet smør, ha på salt. Stekes på 225 grader i ca. 20 minutter. Pensles med smør iløpet av stekingen. Ta dem ut av formen. Strø brødrasp og revet ost over, og stek ytterligere 15-20 minutter til de er myke og har fin farge.
takk for oppskriften, var tydelig og klar for en med skole vansker. med liker mitt praktiske yrke og på kjøkkenet hjemme. blir bare trist over slike kommentarer her er triste.De som mangler skole ferdigheter, har gjerne sterke praktiske evner. om deg seg være smaks løker, fantasi eller og løse et praktisk problem. jobbet som rørlegger i 25 år nå, men ganske habil på kjøkkenet hjemme. Faktisk. selv ved mine skrive problemer. Uansett, oppskriften blir brukt og paktisert i kveld, for første gang :-).
Hasselbackspotatis er ikke oppkalt etter noen kokk, men restaurant Hasselbacken på Djurgården i Stockholm der kokkeeleven Leif Elisson skapte denne varianten i 1953. Opprinnelig ikke med reven ost men mandelspon. (Jeg bruker parmesan…)
Hehe.. Roger. Det er jo skrivefeil i innlegget ditt og.. Det er nemlig ikke noe som heter syns.. men Synes. Og hvorfor pirker du på dette? det er oppskrifta vi er ute etter. Lite å ta deg til ,eller?
Innholdet i oppskriften er vel viktigere enn stavemåten…. 😉
Synd om frykt for kritikk skulle gjøre at man ikke tør å uttrykke seg…
Vi har mange dyslektikere i landet, som har problemer med å få til og huske all rettskriving.
Det kan være glupe folk som vet mye, vet om en dyslektiker som drev en stor bedrift, han hadde folk som gjorde alt skrivearbeidet 😉
Det jo og kjekt når noen kan komme med saklig informasjon om navnets opprinnelse og slikt 🙂
Gleder meg til å lage dem !
Jeg syns at når folk skal legge ut noe så bør de vite hvordan det staves. det er ingenting som heter Hasselbakte poteter. det heter Hasselbackpoteter
Det riktige navnet på dette er Hasselbackpoteter, etter kokken som oppfant dette.