Ingredienser:
5 dl havrekli 2 ts bakepulver 3 dl lett/skummetmelk 0,5 dl sirup (fruktose eller kunstig søtt) 1 ss olje 3 eggehviter

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader. Visp sammen melk og olje. Bland havrekli og bakepulver, ha det i væsken. Visp eggehvitene stive, vend i røren. Hell røren i formene. Stek i ovnen i ca. 10 min. på 225 grader.

Porsjoner: 15 stykker

Om Havreklimuffins – Lavkarbo

Havrekli er et fantastisk alternativ for de som ønsker å nyte bakverk, men med mindre karbohydrater. Det er et suverent lavkarbo-alternativ for de som vil ha et sunnere alternativ til tradisjonelle muffins. Historien vi skal fortelle nå, er en om havreklimuffins – en variant av muffins som man kan nyte med litt mindre sukker samvittighet.

Havrekli er faktisk et biprodukt av havreprosessen. Det blir til ved å fjerne det ytre laget av havrekornet – noe som gir et høyfiberprodukt som er rikt på både vitaminer og mineraler. Dette gjør havrekli til en utmerket ingrediens for å lage sunne, mettende muffins. Når det er brukt i oppskrifter, gir det produkter en fantastisk tekstur samt en rik, jordnær smak. Bruk av havrekli i stedet for vanlig mel kan redusere karbohydratinnholdet dramatisk, noe som er viktig for de som følger en lavkarbo diett.

Lavkarbo-dieter har fått økt popularitet de siste årene, grunnet bevisene som viser at de kan bidra til vekttap. Ved å bytte ut høy-karbo ingredienser som hvitt mel og sukker med sunnere alternativer, kan man fortsatt nyte favorittdesserter uten skyldfølelse. Lavkarbo-dieter har også vist seg å være effektive for å kontrollere blodsukkernivået, noe som kan være ekstra fordelaktig for diabetikere.

Lavkarbo-oppskrifter trenger ikke være kjedelige – og havreklimuffins er det perfekte eksemplet på dette. Ved å velge ingredienser slik som mandelmelk, egg, bakepulver, naturlig søtningsmiddel og selvfølgelig havrekli, kan du lage deilige muffins som er både lave på karbohydrater og fulle av smak. Du kan til og med legge til litt lavkarbo sjokoladebiter for ekstra godbit.

I tillegg til disse fordeler, inkluderer andre helsefordeler av å spise havreklimuffins redusert risiko for hjertesykdom, lavere kolesterolverdier og bedre fordøyelse. Kostfiber i havrekli kan bidra til å regulere tarmfunksjonen og kan også gi en metthetsfølelse, noe som kan være med på å kontrollere vekt. Så, neste gang du har lyst på en muffin, hvorfor ikke prøve en havreklimuffin? De er ikke bare deilige, men også fulle av helsefordeler!

I konklusjon, havreklimuffins er en fantastisk, næringsrik snack som lar deg nyte den gode smaken av bakverk uten alle de ekstra kaloriene og karbohydratene. Enten du er ute etter noe godt til helgebrunsjen, et helsebevisst alternativ til kaffeslabberaset, eller bare elsker ideen om en sunn muffin – havreklimuffins kan være den perfekte løsningen for deg. Glem ikke å eksperimentere med forskjellige tillegg for å finne din favoritt kombinasjon!.