1 stk laksefilet, ca 1,2 kg
3 ss olivenolje
3 ss soyasaus
1 ts sesamfrø
1 stk sitrongress
4 skiver frisk ingefær
1 stk frisk rød chili
1 stk frisk lime
aksefilten fileteres slik at den er fri for ryggbein og «pinbein» de små beina som stikker ned bruk en liten tang for å trekke ut disse. Behold skinnet på.
Skjær så et snitt i midten på langs av laksefileten. Ha litt olje på skinnsiden.
Rens chilien og skjær den i strimler. Bank sitrongresset litt, og skjær dette i strimler. Limen skjæres i båter. Legg så ingrediensene ned i snittet langs midten av laksen.
Legg den «fylte» laksefileten på grillen, og gjerne en flatgrill om du har dette, men det går også godt på en vanlig grillrist.
La laksen ligge på svakeste varme i ca 20 minutter, og grill bare fra skinnsiden.
Laksen grilles nå oppover, og beholder en fin rød farge og saftighet ovenfra og ned. Ta så stykkevis av, det vil løsne fint fra skinnet som ligger igjen på grillen.
Server gjerne med en pastasalat el. lignende.