Ingredienser

1 and på 1 ¾ kg
2 sjalottløk, finhakket
2 store hvitløkfedd, presset
1 ss timianblader
1 ssgrovhakket frisk rosmarin
400 g friske eller hermetiske artisjokkbunner, skylt og avrent
100 g store steinfrie grønne oliven
100 g daggammel loff uten skorpe
salt
nykvernet pepper

Tilberedning

Skjær av halsen. Fjern eventuelt overflødig fett, særlig rundt åpningen til bukhulen. Ta vare på fettet. Sett alt til side.

Smelt andefettet i en liten kjele til du får ca 1 ss flytende fett. Ta bort fett som ikke er smeltet. Ha sjalottløk og hvitløk opp i kjelen og la det frese i 3-4 minutter, til løken er myk. Tilsett urtene og la det frese i 1 minutt til. Ta kjelen av varmen, hell krydderløken i en stor bolle. Avkjøl.

Skjær artisjokkbunnene i fire og ha dem i bollen sammen med de hele olivenene. Skjær loffen i ca 1 ½ cm store terninger og ha dem i bollen. Krydre godt med salt og pepper og bland alle ingrediensene godt sammen. Stapp blandingen inn i bukhulen og fest skinnet sammen rundt bukhulen med et lite metallspidd. Dryss rikelig med salt og pepper utenpå anden.

Legg anden med brystsiden ned på en rist i en liten langpanne eller en tykk folieform. Grill over indirekte middels varme i 2 timer. Vend anden en gang etter halvgått tid.

Ta anden av grillen og la den hvile i 20 minutter før den skjæres opp. Ta fyllet ut med skje og server med oppskåret andekjøtt til.