Ingredienser

Bruk lår av fjellsprett eller kje over 6 kg.
«Dynk» låret med olivenolje. Krydre godt med salt, pepar, paprika, viltkrydder og timian. Har du ikkje viltkrydder, kan du leggje heile einebær i steikepanna. Kjelår kan steikast på same måte som «Småkje». Men eit kjelår tåler å ligge »åleine» i steikeomnen.

Tilberedning

Lat steika kvile i 5 min. Skjer kjøttet i 1 cm tjukke skiver. Om kjøtet er så mørt at det ikke let seg skjere i skiver, kan du skjere det i bitar. Du kan også vente til kjøtet er heilt kaldt, skjere det i skiver, og varme det med damp før servering.

Eg bruker å servere kjelår med kokte poteter, salat og tyttebærdressing, gjerne med saus i tillegg. Både »Kjekjøtsaus» og viltsaus passer godt.

Tyttebærdressing:
2 dl rjome
2 dl tyttebærsylte
2 ts timian
1 ts blandingskrydder

Om du serverer fløtegratinerte poteter til denne retten, blir dette et svært velsmakende festmåltid. Desserten er sjølvsagt karamellpudding av geitemelk.