Ingredienser:
ca 1 kg. filet/steik av hjort
250 g. grønne druer
250 g. epler
250 g. bacon
ca 500 g. champignon (eventuelt kantarell)
4 sjalottløk
ca. 1/5 l. kjøttkraft
Rødvin
2 beger Seterrømme
135 g. gåselever
Salt
Pepper
Forslag til krydder:

Timian, rosmarin, basilikum, salvie, meriam, oregano, einebær.

Fremgangsmåte:
Stek kjøttet i stekepannen til det stekt rundt hele. Ta kjøttet av pannen og kok ut pannen med et par desiliter vann. Denne kraften brukes senere.
Del bacon og epler i tynne strimler, samt grønne druer i fire biter. Ta ut steinene.
Brun først bacon. Deretter eplene og til slutt druene, ved svak varme – sett tilside.
Lag jevning av margarin og hvetemel, og spe med kjøttkraften. Tilsett rødvin, og kok opp lett. Tilsett deretter seterrømme – og kok inn i ca 10 min., tilsett gåseleveren. Smak til med salt, pepper og krydder. La sausen småkoke mens du steker kjøttet ferdig i ovnen..
Sett den kjøttet i stekeovnen ved 200 grader i ca. 10-11 min. Hvis du ønsker det mer stekt kan du for eksempel ta det ut av ovnen ved en kjernetemperatur på 62 grader. La det hvile 15 min. under aluminiumsfolie før du skjærer i det.

Servering: Legg ytrefileten på fat, dryss så bacon, druer og epler over kjøttet. Stek sopp og løk på steikepannen, og server til. Serveres med poteter etter ønske, for eksempel kokte poteter med persilledryss. Brokkoli, rosenkål eller asparges er også godt til.

Server gjerne måltidet med en middels kraftig rødvin, samt farris.

Porsjoner: 5 personer