Ingredienser:
Lår på ca. 6 kg
smør til bruning
3 ts salt
2 ts pepper
1 gulrot i terninger
10 sjalottløk eller 1 løk
1 liten purreløk
1/2 sellerirot
7-8 einerbær
5 dl kraft av hjort
saus
stekesjy
1 l kraft eller vann
3 dl seterrømme
1 ts frisk, riven ingefær
3 ss tyttebær
2-3 ts bergmynte (oregano)
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skjær av leggen i kneleddet. Skjær ut nøkkelbeinet,
eventuelle hinneer og pynt av litt kjøtt der nøkkelbeinet
har sittet. Brun låret i panne. Strø på litt salt og pepper.
Sett låret på rist over langpanne i ovn forvarmet til
150 °C. Sett et steketermometer i låret, det må ikke
stå mot bein. I langpannen, legg en gulrot, sjalotløk,
purreløk, knollselleri, einerbær og kraft.
Hell kraften over kjøtet i lanpannen med jevne mellom-
rom under stekingen. Låret er saftigst når det blir stekt
rosa, det vil si med en kjernetemperatur på 62 °C.
Velger en å steke det lenger, følger en skalaen på
termometeret. Låret bør ikke stekes mer enn til 70 °C,
ca. 3 timer. Ta låret ut av ovnen og la det hvile i
15 minutter før oppskjæring.
Porsjoner: 12-14 personer