Ingredienser:
300 g innmat og kjøtt av rype
100 g medisterfarse
1 liten gulrot
1/2 liten purreløk
5-6 einebær
2 ts salt
3/4 dl vann
2 egg
salat
8 epleskiver
litt sukker
rognebærgele

Fremgangsmåte:
Rensk kråsen og renskjær lårene for kjøtt. Grovmal
hjerte, lever, krås og kjøtt sammen med gulrot, purreløk
og einebær. Bland dette godt sammen med salt, rødvin,
vann og egg. Stek i en godt smurt ildfast fom på 200 °C
i ca. 30 minutter. Avkjøl posteien og hvelv formen slik at
posteien faller ut av formen.
Skjær eplene i passe tykke skiver og dryss på litt
sukker. Stek dem i litt smør på middels varme til de
har en gylden, fin farge.
Skjer posteien i passe tykke skiver og legg den på salat.
Server med rips- eller rognebærgelé på en stekt epleskive.
Server med en saus, grøn salat og mørkt brød

Porsjoner: 6-8