Ingredienser:
br>Skrog og lår av 1-2 storfugler
eller 4-5 ryper
1 gulrot
1 liten sellerirot
1 løk
1-2 ss smør eller olje
7 dl vann
2 dl seterrømme
3 dl kremfløte
30-40 g tørket sopp
4 ss rosiner
salt og pepper
ca 100 g brokkoli
2 vårløker
3-4 ss tyttebær
Fremgangsmåte:
br>Hakk opp fugleskrogene og brun
dem sammen med oppkuttet gulrot,
selleri og løk. Hell i vann, det skal
stå over bein og grønnsaker.
Kok kraften i 25 minutter. Skum ofte.
Sil kraften og tilsett rømme, fløte,
tørket sopp og rosiner.
La suppen småkoke i 30 minutter.
Smak til med salt og pepper, små
kokte brokkolibuketter og vårløk.
Legg en teskje tyttebær i hver
tallerken når suppen blir servert
Porsjoner: 6