Ingredienser:
4 rensket og oppdelte ryper
hjerte, krås og lever
smør til bruning
Saus:
60 g smør
60 g hvetemel
ca. 6 dl kraft
ca. 2 dl seterrømme
salt
hjemmelaget rips- eller
kreklingvin,eventuelt litt
ripsgelé, blåbær-, tyttebær-
eller rognebærgele.

Fremgangsmåte:
Lag fyldig brun saus ved å brune smør og mel og spe med
kraft. Visp i rømme. La susen småkoke mens rypekjøttet
blir brunet.
Del brystfileétene i to. Brun bryst, lår og innmat i smør
i stekepannen. Ha ikke for mye i om gangen. Legg det
brunede kjøttet i sausen, og la det trekke i ca. 10 minutter.
Kjøttet skal være rosa inni.
Smak til med salt og hjemmelaget vin eller ripsgelé.
Legg retten på fat og dryss blåbær på toppen.
Server mandelpoteter og rosenkål til

Porsjoner: 4