1 stor kalkunfilet
smør til steking
salt og kvernet pepper
Cremolata:
2 sitroner, revet skall
ca 50 g bladpersille, finhakket
1 hvitløksbåt, finhakket
Potetmos:
ca 1 kg skrelte mandelpoteter
100 g smør
ca 2 dl melk
salt og kvernet pepper
Saus:
ca. 1 dl appelsinjus
100 g hasselnøttkjerner, grovhakket
Cremolata:
Vask sitronen godt i lunkent vann, før du river skallet. Bland sammen ingrediensene,. Kalkunfilet: Brun kalkunfileten i en stekepanne med smør. Kok ut pannen med 1-2 dl vann. Ta vare på snjyen. Gni fileten inn med halvparten av cremolataen. Stikk inn et steketermometer i den tykkeske delen av fileten. Sett fileten i ovnen og stek den pved 180 grader i ca. 1 ½ time., eller til den har en kjernetemperatur på ca 68 grader. La fileten hvile i ca. 10 minutter før den skjæres opp.
Potetmos:
Kok potetene i vann uten salt. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre. Tilsett smør og melk og mos potetene. Smak til med salt og pepper.
Saus:
Kok ut langpannen med appelsinjus og sjyen fra stekepannen. Tilsett resten av cremolataen og grovhakkede hasselnøttkjerner. Smak til med salt og pepper.
Skjær kalkunfileten i skiver. Server med dine favorittgrønnsaker.