Ingredienser

1 Kylling, fersk
Salt og pepper
4 kv Rosmarin, frisk
1 Sitron
1/2 Hvitløk
Hyssing av bomull
Smør til steking

Ovnsbakte rotgrønnsaker:
200 g Poteter
200 g Gulrøtter
100 g Kålrabi
100 g Sellerirot
200 g Fennikler
3 Hvitløkbåter
3 ss Olivenolje
4 kv Rosmarin, frisk
2 ss Smør
1/2 Sitron
2 ss Persille
Salt og nykvernet pepper

Tilberedning

Begynn med kyllingen: Velg en kylling på ca 1,5 kg. Tørk den godt innvendig med tørkepapir. Stapp inni friske krydderurter, hvitløk og revet sitronskall. Dryss inni salt og pepper. Bind opp med bomullshyssing.

Brun kyllingen i smør i panne på alle sider. Strø over godt med salt og pepper.
Legg kyllingen på rist over en langpanne og stek ferdig i stekeovn ved 190 grader – 175 grader på varmluft – en god time, eller til steketermometeret viser 65 grader.
Når kyllingen stekes på rist, blir også undersiden sprø.

Fjern hyssingen. La den stekte kyllingen hvile 15-20 minutter før du deler i porsjonsstykker,så saften får fordele seg i fuglen.

Servér gjerne hele formen på bordet. Godt brød hører med.

Framgangsmåte Ovnsbakte rotgrønnsaker :

Velg forskjellige sorter rotgrønnsaker. Skyll grønnsakene godt så du slipper jord på fjøla. Skrell grønnsakene og del i jevnstore terninger. Skrelt jordskokk må evt. strykes med sitronsaft så ikke bitene blir brune. Fennikel deles i båter.

Samle alt i en stor bolle og vend i olje til alle biter er dekket. Hell alt i langpannen under kyllingen. Dryss over smørterninger og vend inn knuste hvitløkbåter. La grønnsakene steke i 20-25 minutter. Evt. fennikelbåter vendes i mot slutten av steketiden; de trenger kortere tid enn de andre grønnsakslagene.

Vend rundt på de stekte grønnsakene. Rør inn hakket persille og revet sitronskall like før servering. Bruk stekesjyen som saus.