Ingredienser:
5-600 gram svinefilet
smør til steking
1 ts salt
litt kvernet hvit pepper
GRØNNPEPPERSAUS:
1 ss smør
1 gul løk, finhakket
1-2 ss lett knust grønn pepper
1 ss sennep, gjerne lys fransk
1 dl vann
1/2 til 1 buljongterning (gjerne hønsebuljong)
3 dl. kremfløte
(Og selvfølgelig litt hvitløk hvis du har lyst! 🙂
Tilberedning:
Begynn med sausen: Smelt smøret i en kasserolle, legg i løken og la den surre på svak varme uten å bli brun. Ha i grønnpepperen, og surr etpar minutter til. Ha i sennep, og spe med fløte, vann og ha i buljongterningen.(Og evt. hvitløk.) La sausen koke inn litt til passe tykk konsistens under omrøring.
Tørk svinefileten, og brun smøret i en stkepanne. Stek hele fileten i 10 – 15 minutter, og snu den så den blir pent brun rundt hele. Salte og pepre.
Skjæres i tykke skiver på skrå, hell litt av den varme sausen over, og server resten ved siden av. (Fileten kan selvsagt også skjæres i skiver, brunes og evt. trekke litt i sausen, – se fremgangsmåte under oppskriften «Svinefilet med fløtesaus!)
Som tilbehør: Salat eller bønner/sukkererter. Kokte mandelpoteter, ris, båndspaghetti, eller kanskje Hasselbackpoteter.
Porsjoner:
4