vegetar-buttonFår du besøk av en vegetarianer men aner ikke hva du skal lage til middag? Ikke fortvil, det finnes utrolig mange gode matretter som passer seg får vegetarianere. Ikke lag et problem ut av det men gjør det til en utfordring.

Det å få besøk av en vegetarianer er ikke noe skummelt, men du må bare planlegge litt. Slik at «pinlige» situasjoner ikke oppstår. Nedenfor har vi laget en liste over ting vi mener er viktig er når du får en vegetarianer på besøk.

1. Hva spiser vegetarianeren din?

Det finnes utrolig mange varianter av vegetarianere. Det du først må finne ut er om denne personen(ene) er en veganer, pescetarianer eller en vegetarianer. Nedenfor ser du hva som skiller de ulike gruppene. Vanligvis så er folk flinke til å fortelle hva de spiser og evt. hva de ikke spiser.

Veganer

Spiser ikke dyr eller produkter fra dyr som f.eks egg, melk,ost,etc.

Pescetarianer

Spiser kun sjømat men ikke kjøtt som fra storfe,gris,lam,etc.

Vegetarianer

Spiser ikke dyr (inkl sjømat) men kan spise produktene fra dem.

2. Skal jeg lage noe eget til vegetarianeren?

Det er mange som lager en egen rett til personen som ikke spiser kjøtt og de aller fleste er veldig takknemlig for det. Men det blir et mye bedre resultat for alle om du velger å lage en fullverdig vegetarisk rett. Da imponerer du nok flere enn vegetarianeren.

3. Men jeg har aldri laget noen vegetar/vegansk middag før?

Ikke fortvil, det finnes tonnevis med sider på internett som har oppskrifter på både vegetar & vegansk mat. Selv fortrekker vi å bruke Vegetarianeroppskrifter når vi skal lage noe nytt. Men et tips er gryterett, ingenting er som en god gryterett. Vi kan anbefale vegansk gryterett eller en vegatarisk viltgryte.