De siste årene har Toro og andre merker økt sitt sortiment innenfor ferdigmat betraktelig. Hvis du ser i butikkhyllene nå, så har de alt fra pannekaker til laks vakumpakket for deg. Denne utviklingen har gjort sitt til at vi har blitt ganske så late når det kommer til matlaging.

hjemmelaget-kokk  eller toro ?

Derfor ville vi prøve å sammenligne egentlig hvor rask ferdigmat kontra hjemmelagd. Den vil selvfølgelig bli vurdert på både smak & tid. Vi vet at mye av ferdigmaten kan varmes i mikro, men siden vi ikke eier en egen mikrobølgeovn så vil vi ikke bruke det.

Utfordrerne

Vi er veldig glad i laks og derfor ville vi prøve oss på en tradisjonell laksemiddag. Dette er en porsjon.

Ferdigmat

Vi kjøpte en pakke ferdiglaks for 69,- kr. Denne hadde en laksekotelett,3 poteter og to grønnsaker. Skal varmes til posene fylles med luft.

Hjemmelagd mat

Vi tok oss råd til en fersk laksekotelett fra ferskvaredisken til Meny, en brokkoli,en sitron og en gulerotpakke. Dette kom på totalt 59,- kr.

Utfordringen 

Vi tok i bruk alle platene på vårt meget primitive men velfungerende induksjonsovn.Det var litt stressende, men med en assistentkokk på 7 år så gikk det hele veldig bra. Resultatet ser du nedenfor.

Ferdigmat

Brukte ca 10 minutter på å gjøre retten ferdig. Maten var så varm at den ikke var spiselig før etter 5 minutter hviling. Fisken var veldig tørr og manglet mye smak, men med litt sitronpepper så ble den spiselig.

Hjemmelagd

Brukte nøyaktig 16 minutter og 33 sekunder på retten. Lå til hviling i ca 2 minutter før den kunne spises. Fisken var meget god og hadde en god touch av sitron.

Vinneren

Ferdigmaten var alt for varm, manglet smak og ikke minst var den hele 10 kr dyrere enn den hjemmelagde. Den hjemmelagde versjonen hadde mye smak og vi fikk fisken helt perfekt. I tillegg så var tilbehøret mye friskere enn i den ferdiglagde. Vinneren ble selvfølgelig, den hjemmelagde!